Šodien, 16. februārī projektam ”Mildas Laiks” aprit 8 gadi.

Īsumā par to kā tas viss sākās un kas notiek šobrīd.
 
Kaut kad ap divtūkstoš trešo vai ceturto gadu mācoties Rīgas Amatniecības vidusskolā (tagad Rīgas Mākslas un mediju tehnikums) nostiprināju pārliecību, ka viss, karikatūras ir tas ar ko gribu saaistīt savu profesianoālo darbību dzīvē.
Ejam tālāk, ir gads jau 2005. – 2007., esmu Skotijas ziemeļos zivju fabrikā un saprotu, nē, kādas karikatūras!? Grafiskas noveles ir afiģet štelle! Jā, vot atbraukšu no trimdas un izdošu pats savu mega grafisko noveli par tēmu kā man gāja Skotijā.
Gads 2007. Esmu atpakaļ Latvijā, sāku strādāt par projektu mākslinieku SIA ”Nerealitāte”. Tur sapazīstos ar Andreju Kļaviņu un no viņa uzzinu, ka kādas nahhhh karikatūras un noveles! Web-komiksi, dzirdat mani WEB-KOMIKSI ir labākā made my day lieta, kas var notikt. Nu tad protams nākamais loģiskais solis ir taisīt pašam savu komiksu. Bet kādu? Par kādu tēmu? Kas būs tā galvenais varonis?
Ko noteikti zināju, ka gribu, lai tas kaut kā caurvij Latviju un tās sadzīviskos vai/un politiskos notikumus. Būtībā izvēlētajam galvenajam tēlam vairāk būtu jākalpo kā tādai prizmai caur kuru tiek pasniegtas aktuālākas lietas komiksa veidolā ar panč lainiem. Tagad vairs precīzi neatminos kādu tieši apsvērumu rezultātā, bet beigās šī loma tika brīvības pieminekļa Mildai.
Vēl atlika izdomāt tikai nosaukumu komiksam. Bez ”MildasLaiks” vēl daži no variantiem bija: ”Latvijas leģendas”, ”Daily Latvia” un vienkārši ”Mildas komikss”. 
Un tā 2010. gada 16. februārī sadarbībā ar Andreju Kļaviņu (es zīmēju, viņš atbild vairāk par scenāriju) startē komikss par Mildu un viņas piedzīvojumiem Latvijā. Kurš sākas ar to, ka viņu atlaiž no darba pienākumiem, jo sākas krīze. Tālāk viņa dodas uz bezdarbniekiem nu un tā tālāk, soli pa solim var sekot viņas gaitām.

Šo septiņu gadu laikā komikss piedzīvojis 79 sērijas. Ir bijušas vairākas ilglaicīgas pauzes (iemesls banāls, laika trūkums), taču katru reizi gan tas ticis turpināts . Pēdējo reizi komikss updeitots 2014. gada decembrī… Labā ziņa ir, ka 100 punkti komikss tiks turpināts. Sliktā ziņa – jāskatās kā ar laikiem.
Visām komiksa sērijām no jauna varat izskriet cauri TE .

Tikmēr projekts zem šāda paša nosaukuma ”Mildas Laiks” turpina eksistēt. Joprojām zīmēju komiksus (ne gan vairs par Mildu), karikatūras un nu jau arī ilustratīvas kartes.

Paralēli visam, jau tajos pavisam nelielajos brīvajos brīžos turpinu strādāt pie sava mūža projekta – pirmīt minētās grafiskās noveles par to kā man gāja Skotijā strādājot zivju fabrikā un dzīvi ārpus tās. Kādu tuvāko piecu gadu laikā ceru nobeigt. Nu vai desmit. Jāskatās kā ar laikiem.

2010-02-16