Tātad, plus mīnus īsumā pastāstīšu kā es pēc entajiem gadiem zīmējot lietas (komiksus, ilustrācijas, kartes, karikatūras, reklāmas bannerus..) tikai un vienīgi datorā, beidzot tiku pie iespējas izmēģināt savas spējas ”live” zīmēšanā (arkādes sānu izdaiļošanā) un kā man gāja.
Raimonds – mans darba biedrs,  (starp citu cilvēks leģenda – mēļo, ka bijis personīgi klāt brīdī, kad Latvijā tika ievilkts internets) mājas apstākļos pašrocīgi uzmeistaroja old skūl spēļu arkādi, analogu tādām ko man vēl, pavisam sīkam esot, ir sanācis uzspēt kinoteātri ”Pionieris” (kādreiz ”Oskars”, pēcāk ”Club Essential”, tagad jau kaut kas cits vēl) pirms kāda kino seansa uzspēlēt. Tā nu viņš, pabeidzis visas tehniskās lietas, griezās pie manis pēc lūguma vai es būtu ar mieru apzīmēt karkasa sānus, kā jau kārtīgai arkādei pienākas. Piekritu neaizdomājoties. Galu galā pašam bij interesanti vai vispār esmu vēl maz spējīgs uz zīmēšanu, kas nenotiek pa taisno fotošopā.
Tā nu lēnu garu darbā, sapulču laikā nodarbojos ar ideju un skiču izstrādi.
1

Nākamais solis bija to visu uzmanīgi un akurāti uzklāt uz virsmas, jo kā zināms ”undo” funkcija taustāmajā dzīvē, atšķirībā no fotošopa,  ir krietni piņķerīgāka. Ja ar zīmuli uztrieptās kļūdas vēl var labot ar dzēšgumiju, tad rapitografu atstātos feilus vārda tiešā nozīmē jāskrāpē ārā ar žileti.  Tālāk sekoja  tirgus izpēte, ar mēŗķi noskaidrot kādi krāsainie zīmuļi mākslinieku vidū kotējas visaugstāk. Ātri viena atklājās, ka tie ir ”Faber” firmas zīmuļi. Pieejami bezgalīgi daudz toņi, izturīgi un vispār smukā kastītē iepakoti.
2

Un kad jau liekas, ka čakarīgākais un lielākais darbs jau ir aiz muguras, jo ir palikusi tikai fona izkrāsošana, kas sastāv tikai no viena toņa melnā krāsā, tad atklājas, ka arī šī fona krāsošana prasa ne mazāk piepūles un precizitātes kā viss līdzšinējas process…
Galu galā lēnu garu vairāku dienu garumā viss tiek veiksmīgi nofinalizēts, pieslīpēts, pieskrūvēts un ta dā! Arkādes sānu zīmējumi gatavi!
4

Lūk arī arkāde darbībā. Bildē pa kreisi pašas arkādes radītājs, datorgurū un spēļu ģēnijs -Raimonds. Pa labi – some less important person.
3